dinsdag 22 oktober 2013

Bedankt en veel liefs!

Hallo lieve blogvriendinnen,

Vandaag wordt het 23 graden, dat is toch heerlijk als je een vrije dag hebt. En die heb ik, dus maar eens lekker gaan genieten buiten. Super!
Vandaag laat ik jullie gewoon een kaartje zien als dank voor alle berichtjes die jullie bij me achterlaten!
Super bedankt hiervoor!
De vorm van de kaart doet een beetje Hollands aan, maar gewoon met een mesje uitgesneden. Ik wilde eens een andere vorm kaart en ben maar gewoon wat in me opkwam gaan snijden. Dus je hebt niet altijd weer een nieuwe mal nodig haha, liefst wel natuurlijk, maar soms kun je hiermee ook goed uit de weg.

De bloem rechts boven op de kaart is gemaakt van koffiefilters. Het zijn hartjes die met een mal zijn uitgesneden, daarna natgemaakt in de kleur die je wilt. In elkaar gefrot en gedroogd met de fohn. Uit elkaar getrokken en dubbel gevouwen met de punt van het hart over de twee halve rondjes. Zo lijm je ze op een rondje in het rond vast met je lijmpistool van buiten naar binnen op het rondje.

Eventueel kun je nog een brad in het midden steken en je bloem is af. Dit heb ik geleerd van een goede scrapvriendin van me en zij heeft het op You Tube gezien. 

De bloemen links onder zijn van vellum gemaakt met in het hart frantage en met een penseeltje de roze lijntjes getrokken met Twinkling H2O's, afgewerkt met bling steentje. Links onder de bloem zie je nog 2 hartjes die over gebleven waren van de bloem rechts boven en die heb ik gebruikt als blaadjes om ook de kleur roze weer terug te laten komen. De klei hartjes zijn gekleurd met Twinkling H2O's net als Tilda.
Tule, gaasje, gesso, koffiefilter gebruikt voor Tim Holtz stans achter de vellum bloemen, karton met frantage, lintjes en zilverkleurig  hoekornamentje. Een stukje van het hoekornamentje viel niet op achter het papier dus heb ik dat erafgeknipt en bovenaan op de kaart boven het kleihartje geplakt.
Zo nu heb ik het allemaal denk ik wel verteld.
Ik wens jullie allemaal een super fijne zonnige dag toe!

En bedankt hè voor al die lieve berichtjes!

xoxoAnnette





15 opmerkingen:

  1. Super kaartje weer..en je hoeft ons niet te bedanken maar wij jou eigenlijk. Voor je mooie uitleg. Leuke tip ook van die hartjes en koffie filters. Geniet van je vrije dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Annette,
    gelukkig kan ik nu op je blog! Ik krijg denk ik de helft van de keren de melding dat er een virus op je site zit. En dan kan ik niets zien.
    Gelukkig zie ik deze heel goed en ik vind het een plaatje! Goed idee om gewoon zelf een vorm te snijden. En die bloem.....heel erg mooi.
    Geniet van de mooie nazomerdag. Ik ben ook vrij dus ga dat zeker ook doen...
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi kaartje, Annette, en wat knap omdat zelf zo te snijden.
    Geniet van je vrije dag!

    Liefs,
    Sjanie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Annette, op de een of andere manier miste ik weer wat mooie kaarten van je. Dit is een topkaart. Prachtig met die geweldig uitgedachte en zo mooi gemaakte details. Ik geniet er altijd zo van om al die mooie onderdelen die je beschrijft op te zoeken en te gaan zitten bekijken. Zó leuk!! Lieve groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig gemaakt, Annette...die bloem is super!
    Geniet van je vrije dag!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wauw wat mooi is ie geworden
    gr linda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super mooi en wat is er veel te zien op je kaart

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wauw Annette wat is je kaart weer supermooi, ik vind het een beauty, top.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een poosje niet op je blog geweest, weinig puf en zin om te bloggen maar heb de smaak weer te pakken haha en vind deze kaart werkelijk een juweeltje!
    Wat een leuk idee om een bloem van vellum te maken, heel mooi geworden en het zelf snijden van een vorm ook al zo fraai, kortom het kijken meer dan waard en grote complimenten.

    Groetjes, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Annette, dit is weer een plaatje van de bovenste plank, zo mooi , alles past perfect.
    mooi gemaakt weer.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt voor je kaarten:)! Dit is weer een beauty zeg, super die details allemaal!!!

    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super kaartje Annette!
    Leuk om op deze manier ook eens een kaart te maken met een zelf gemaakte "mal" .
    Er is zoveel op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en op deze manier heb je weer eens heel iets anders. Top!!
    Gaaf ook je uitleg over de bloem!!
    Liefs, Agnes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en een reactie vind ik super leuk en waardeer ik enorm!
Grtz.Annette