donderdag 10 december 2015

Op naar XMAS!

Hoi allemaal,

Anja en ik hebben hetzelfde afdrukje genomen om jullie wat meer wegwijs te maken met het mengen van kleuren van l'Aquarelle van Sennelier.
 Een mooi stappenplan voor jullie dus om jullie verder op weg te helpen. 

Laten we beginnen met deze foto:

Ik heb het designpapier genomen van My Mind's Eye: Frost Signature Christmas. De kleuren die ik gekozen heb om deze bijpassende kleur te krijgen zijn: 344 en 566.

 
 Pak de kleur 344 op je Sennelierblad.


Doe er wat geel 566 bij (zie hier boven) en roer goed door elkaar.
Mijn kleur is hier nog te groen/geel. Ik zie met vergelijk naar het design papier dat het wat blauwer moet worden. Ik neem weer wat blauw en meng het goed met elkaar(zie hier boven). Dan wordt het de goede teint.Met het plaatje hierboven wil ik laten zien dat je met de mengverhouding kunt spelen. Iets meer blauw erbij en het wordt het bovenste deel. Iets meer geel erbij en het wordt het onderste deel. In het midden is de kleur zoals ik hem graag wil hebben.
Door de verf die je wilt gebruiken te laten drogen kun je met iets meer of iets minder water toevoeging ook nog donkerder kleur op je papier krijgen. Dat is weer leuk voor schaduwen.

Uiteindelijk is dit het eindresultaat geworden:


De kleur beige 705 heb ik gemengd met wit zodat ik ook wat diepte kon creëren in deze toch al lichte kleur.  Dit is het kaartje wat ik er mee gemaakt heb:
Om het kaartje aan te kleden heb ik vlaggetjes gebruikt van Magnolia DooHickey vol.5 en deze beplakt met letters van Memorybox: tiny alpha's white on block. Ik heb ze aan de draad gehangen op de afbeelding. Past super vind je niet?
De bloemen heb ik ook zelfgemaakt van linenpapier.
Daarin zit een splitpen om het af te werken. 
Een mooie Bille's circle Franse Lelie 6002/0289 in het groen links boven in.
Houten hoekornament is van Wibra. IJster is een DooHickey van Magnolia: Snowflake kit. Ook de boompjes zijn van Magnolia.
Het houten wegwijzertje is jullie welbekend. Ditmaal met een pijltje erop wijzend naar XMAS:)
Er zitten op de kaart nog dennenappeltjes met wat gesso, wondgaasje, embellishments van de Action,belletjes om het kaartje af te maken. 

Ga ook even gezellig bij Anja 
kijken op haar blog. Daar vind je ook aanwijzingen voor het mengen van l'Aquarelle van Sennelier.  

Ik hoop dat het duidelijk was en tot een volgende keer!1 opmerking:

  1. Wauw, nu ik weinig blog heb ik heel wat moois gemist... Je hebt schitterende kaarten gemaakt! Lieve groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en een reactie vind ik super leuk en waardeer ik enorm!
Grtz.Annette