dinsdag 27 februari 2018

Enjoy

Hallo allemaal, 

Vandaag is het weer mijn beurt om aan jullie iets te laten zien. Ik heb vandaag als basisvel een vel van het Joy designpapier 6011/0539 gebruikt.
Wat een mooi vel is dit. Helemaal weg van de houtnerf hier op.


Met DecoArt Media modeling paste heb ik met een spatel vlekken op het papier gemaakt. De tekst Enjoy heb ik uitgeknipt en een beetje rekening houdend met de houtnerf als titel opgeplakt.


Ook kun je het gebruiken als modeling pasta en dat heb ik gedaan met de sterren van het Mask Stencil Stars 6002/0829. De super lieve kleine nietjes zijn van Tim Holtz IDEA-Ology Tiny Attacher Stapler.

 Verder heb ik van het design papier allemaal vlaggetjes geknipt. Je hebt hier van Ek Succes ook een pons van. Heel makkelijk. Hij heet Two Pointed Flag. En het onderste vlaggetje op de foto hieronder is daarmee gemaakt. Dan weet je een beetje hoe groot hij is. 
Met de KOP68887 mini punch komen er nog een paar chevrons op de layout. En als laatste heb ik nog een paar stempels geplaatst uit mijn eigen stash.

Ik ben weer aan het einde gekomen van mijn verhaaltje.
Ik wens jullie veel scrapplezier toe en tot een volgende keer!

groetjes, Annette


donderdag 22 februari 2018

Bloghop Sweet Cutie


Hallo allemaal,

Wat gezellig dat jullie bij mij zijn gekomen.
Kijk eens wat een super leuke SCR@P en Mixed Up artikelen er deze maand uit zijn bij Noor! Design.

foto van Jolanda Bergmans.
Er is een bloghop gaande dus we vragen je: doe gezellig mee. Iedereen van het Noor design team is aan de slag gegaan met een deel van de nieuwe spulletjes. En dat laten we graag aan jullie zien om jullie te inspireren!

Ik heb voor jullie een layout gemaakt van 30x30cm:

Op deze layout ben ik eens niet begonnen met een wit vel. Toen ik dit Noor!design papier 6011/0534 zag  was ik meteen verkocht. Vooral het warme oranje gaf me meteen het idee om daarmee te gaan werken. De scrapbooking stencils 6002/0855 heb ik op verschillende manieren gebruikt op deze layout.


Ik heb als eerste een soort mal gemaakt van een bepaalde grootte honingraat op een los vel van ietswat dikker papier. Die heb ik gebruikt als een stencil om de zwarte modeling paste op het achtergrond vel te zetten (zie deels hierboven achter de laagjes).



Als tweede heb ik een kleiner honingraat getekend en uitgesneden uit een los vel en gebruikt als mal.
Als eerste heb ik met een sponsje oranje Distress oxide in het eigen gemaakte stencil kleur aangebracht. Zie hierboven. Met een een honingraat stencil van Memorybox die ik nog had heb ik daar weer Distress oxide Faded Jeans over heen gezet. Je werkt dus in het honingraat zodat je binnen dit kader blijft. Daar omlijst met een zwarte pigment liner. Dit heb ik drie keer op verschillende plekken op deze layout gedaan.


In het pakket Noor!designpapier 6011/0539 zit een leuk kaartje met Snap Happy erop. Deze heb ik natuurlijk ook versneden in een honingraat. Een extra hartje in de lens vond ik een leuk extra detail. Ik heb nog een paar dunne honingraatjes gemaakt zie boven Snap Happy als aankleding.


Met de nieuwe cutting stans 6002/0979 heb ik uit wit papier een honingraat gestanst en gekleurd met Distress oxide Spiced Marmelade. Dat is iets wat ik vaak doe omdat het dan zo mooi past qua kleur.
Met nog wat stempels van BoBunny en washitape geel streepje, stoffen splitpennen, aankleding gegeven aan de achtergrond. Hierboven zie je meerdere honingraatjes oranje gemaakt met Distress oxide Wild Honey. Dit is gewoon 'afval" van de stans maar leuk als embellishments.
Met  de clearstamp van Kaisercraft 'Diamonds' heb ik overal lukraak met Wild Honey Distressoxide stempelafdrukjes gemaakt. Dit kun je ook gewoon over de zwarte modeling paste heen zetten. Gewoon de stempel in de hand houden en met je vinger een deel van de stempel op het papier plaatsen. Spannend leuk om te zien hoe de uitwerking hiervan is.
Als laatste heb ik met een typemachine met een lint wat bijna op is, licht grijze journaling gemaakt.
Toch maar snel zoeken op internet naar een nieuw lint haha, maar voor nu vond ik het wel mooi passen op deze layout.

Zo nu hebben jullie mijn aandeel gezien en hop dan nu gezellig mee naar Corry. Klik op haar naam en je gaat naar haar blog toe:

Judith

Monique

Marjolijn

Joyce

Annette

Corry

Hanny


Daisy

Noor!Design Blog

Wat moet je doen om mee te doen aan de bloghop?
  • Hop van 22 februari t/m 24 februari langs alle blogs en laat er een leuke reactie achter.
  • Als je overal een reactie hebt achter gelaten kom je weer terug op het Noor! design blog en laat ook hier een reactie achter dat je hebt mee gedaan.
Onder alle bloghoppers een prijs verloot. Het wordt een leuke verrassing van Noor! Design.


Heel veel plezier,

Annette


dinsdag 20 februari 2018

Cherish!


Hallo allemaal,

Daar ben ik weer gezellig met een layout voor jullie van 30x30cm. Ik ben weer begonnen met een wit vel:)
Met de package techniek heb ik vlekken op het witte vel gemaakt met Distressoxide Peeled Paint. Dit is verf op een plastic stempelen, dit nat maken en dan onderste boven op het papier duwen. Door wat water te sprayen krijg je meerdere kleuren groen. Dat geeft een mooi effect. Het is onvoorspelbaar hoe het papier eruit komt te zien. Zie ook maar eens hoe het reageert bij het Love hart. Het is maar één kleur groen.
 Ik heb het stencil 6002/0826 gebruikt met het love hart met Distressoxide Walnut Stain. Ook de kleine hartjes komen van een mask stencil van Joy 6002/0826
Daarna ben ik met mijn naaimachine aan de gang gegaan en heb twee lijnen gestikt.
 De pijlen  zijn gemaakt van een mask stencil 6002/0825. Met een sponsje met Distressoxide Walnut Stain heb ik ze op het papier gezet. Onder de foto heb ik designpapier gemat uit het December to Remember scr@p papier 6011/0547
 De ster heb ik ook uit het December to Remember papier van Joy gehaald. Daar heb ik zelf de pijlen weer op gezet. Washi tape heb ik overal geplaatst maar eerst door de helft gescheurd, zodat er een mooi kartelrandje ontstaat. Op een los wit vel heb ik ook washitape geplakt en daarna met het EK succes hart ponsje uitgeponsd.
Ik heb nog wat stempels toegevoegd en zo ben ik weer aan het einde gekomen van mijn uitleg.
Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben en tot een volgende keer!

Groetjes Annette 

vrijdag 2 februari 2018

Beautiful Vlissingen!

Hallo allemaal,

Vandaag laat ik jullie stap voor stap de opbouw zien van mijn layout. Ik ben begonnen met een wit vel. Als eerste heb ik de sterren van Carabelle Les Géométriks gestempeld met gouden inkt van Encore. De andere sterren komen van Panduro design. Ik heb een blauw napje, van een aquarelle verf in dit geval Sennelier, nat gemaakt en daarmee de stempel ingesmeerd. Dit zijn de aller lichtste sterren op de eerste foto. Met een waterspray heb ik er over heen gesprayd en daarna met een bankpasje het verdeeld. Door het water gaat de verf lopen en veeg je de ster wat uit. 


Opnieuw sterren gezet en weer met water gesprayd. En daarna weer met het bankpasje het verdeeld.
Als laatste heb ik weer opnieuw sterren gezet met wat puurdere verf van het napje. 


 Nog meerdere kleinere sterren volgen.  Sommige vervagen met water en sommige met pure aquarelle verf zo laten. Dan komen er nog wat pijlen met de gouden inkt.


 Volgende fase is spetteren met in dit geval Color Shine Gold van Heidi Swapp en blauwe inkt van het Sennelier napje met een beetje water. Deze blauwe inkt pak je met een kwast en daarna kun je er tegen aan tikken zodat er spetters op je layout komen.

Hieronder zie je het eindresultaat:


De foto is Michiel de Ruyter, standbeeld aan zee in Vlissingen.


Papier van Joy!crafts December to Remember voor het matten. Ook heb ik een wit papier gekleurd met het blauwe napje om precies de kleur te laten terug komen van de achtergrond. 
Nog wat gescheurde washi tape achter de foto.


Pijlen(goud gemaakt met inktblokje)  en het woordje "Beautiful" van het Stencil Kit Beautiful


Ook deze leukerds zijn van het Stencil Kit Beautiful.

Zo, ik hoop dat ik jullie weer geïnspireerd heb vandaag met dit verhaal en deze layout!
Hopelijk weer tot een volgende keer!

groetjes, Annette