maandag 29 januari 2018

Mag ik?

Hallo allemaal,

Het nieuwe jaar is begonnen, maar ik heb toch nog een kerstlayout voor jullie. 
Helaas loop ik altijd achter met mijn foto's, maar heb met mezelf afgesproken dat ik gewoon lekker door ga met wat ik leuk vind. Deze foto's vind ik leuk omdat mijn kleindochter net jarig is geweest en dus heel goed weet en geleerd heeft dat kadootjes uitpakken heel leuk is. Onder de boom lagen al een paar kadootjes en meteen was haar oog daar naar toe getrokken. Hé, dat ken ik lijkt ze te zeggen met omdraaien. Mag ik? 
 Op het gave bedrukte papier December to Remember 6011/0547 ben ik deze keer begonnen. Eens niet een keer op wit vel. Ik was meteen weg van het design. Super leuk!
 Met zwarte gesso van Dutch Doobadoo 870.002.090 en een oud bank kaartje maak ik de zwarte banen op het papier.  Door een wit watercolor napje nat te maken kun je het gebruiken als verf. Je haalt gewoon je napje over de stempel heen in dit geval Clear stamps Bingo 6410/0029 en stempelt op de zwarte gesso. Je stempel is niet helemaal dekkend door de verf en dat geeft een leuk effect.
 Met een oranje Poscapen heb ik een cirkel getrokken over nummer 25. Ook langs de buitenkant van het papier heb ik met de Poscapen een rand getrokken. 
Mon Ami -snowy- heb ik aan de zijkant gezet. Uitgestanst uit wit papier behalve zijn das. Met watercolor napje oranje en bruin heb ik het papier gekleurd. 
Op het design papier van December to Remember heb ik ook met Clear stamps Bingo WISH EN XMAS gestempeld en deze achter de foto gestoken.
Uit de Stencilkit Beautiful 6002/0914 heb ik de pijlen weer uit wit papier gestanst en gekleurd met het oranje watercolornapje. Zo zorg je dat alle kleuren blijven matchen.
De stempels die ik gebruikt heb op de achtergrond zijn oude maar wel sierlijk en romantisch. En dat wilde ik graag in deze layout.


Wat fijn dat jullie weer langs zijn geweest.
Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.

Groetjes, Annette

dinsdag 2 januari 2018

Ready to roll!

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik weer een scraplayout 30x30 voor jullie gemaakt.
Het begint met een wit vel...


Door de stempel met Gelatos in te smeren en in dit geval Metallic Mint en Metallic Blueberry en daarna met water te bespayen krijg je een leuk effect. Dat zou mijn ondergrond worden.
Het loopt een beetje uit en je krijgt een grungy effect.
Door vele stempels te gebruiken over elkaar krijg je al wat diepte in je layout. 


 Rechts onder laat ik het effect terug komen. 


Met het Mask Stencil Pijlen6002/0825 zet ik met de fineliner pijlen. Het omtrekken met de pen lijken net stempelafdrukken.
 Ribbelkarton gebruik ik om de foto te matten. 


Het design paper 6011/0539 heeft vele kaartjes. Eén gebruik ik voor de tab die achter de foto geschoven wordt. Tell me about it knip ik uit en plak ik op de tag. Ik laat het uitsteken en maak er een soort vlag van. Wat sterren uitponsen met de EK succes pons. Deze komen ook op het kaartje. Ook het ribbelkarton wordt geponst met sterren. Alles omlijn ik met een fineliner.


 Close-up van de tag


Op een kaartje staan ook de vlaggetjes. Deze heb ik uitgeknipt en ze belanden rechts onder in een clustertje.  Een sterretje stempel ik hier weer op. Met een cirkelpons pons ik verschillende maten cirkels en verdeel deze op de layout. Onder de cirkels bevestig ik wat zwart draad en washi tape.
Nog wat extra frutsels uit mijn eigen Stash om het helemaal af te maken.


Dit was het weer voor deze layout. 
Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb kunnen geven.

groetjes Annette